2011. január 13., csütörtök

Vámpírológia


Ugye mindenkinek ismerős a kép, mikor eltévedt túristák éjszakára menedéket keresnek, de nem találnak semmit, csak egy öreg kastélyt, ahová bekéredzkednek. A ház ura, ijesztő kinézete ellenére igen kedves, elszállásolja az odatévedteket. Odabent csak gyertyával világítanak, minden tiszta pókháló. A vendégek ugyan békésen elalszanak, de a házigazda csak most ébredezik. Kijön a szobájából a vaksötétben, elindul felfelé a lépcsőn, aminek természetesen minden foka recseg, amire felriadnak a mit sem sejtő emberek. A háttérben sejtelmes zene szól, a szobában halladszódnak az egyre közeledő léptek, nagy nyikorgással, lassan kinyílik a szoba ajtaja. Hogy mi, vagy ki áll az ajtóban, azt véletlenül sem mutatják, csak, hogy a halálrarémült vendégek sikítoznak.

Az én generációmon belül az idősebb rétegeknek még ez jut az eszükbe, mikor azt hallják hogy vámpír. És szerintem ez így is a normális.
Szerintem már mindenki érti hogy mire akarok kilyukadni. Még mikor néztem tv-t, argentín, vagy brazil sorozatok töltötték be a mostani vámpíros műsorok posztját.
Kitudja, lehet hogy az előző generáció az argentín szó hallatán fosta teli a szobáját, nem tudhatom. De azt tudhatom, hogy egy jó horrortörténet alapot nem szabad így elcseszni, mint pl ez az Edward és Béla, a szerelme. Egy vámpír legyen gonosz, ijesztő, és csúnya. Sajnos az első két tulajdonságot semmibe vették.
Van ez az Alkonyat, meg a Vámpír Napló. Állítólag tök ugyan az a sztori.
Betty a csúnya lány, Ugly Betty. Ez két külön sorozat, és nem egy sorozat angol, és magyar címe. És ki gondolta volna, hogy dél-amerikai, csöpögős, népbutítás, Hadd ne keljen mondanom, hogy ezeknek is csakugyan egyezik a történetük. Ha valaki nem látta a Betty a csúnya lány 2546. epizódját, az majd megnézi az Ugly Bettyben.
Na de vissza az eredeti témához. Én úgy tudom, hogy a vámpírság, a goth-wave néhány ágában igen érdekelt. Őket fikázásból sok tudatlan vámpírozza. Sőt, engem is már vámpíroztak le tudatlan csökkentagyú emberek. De ők ezt a külsőt legalább tudják mire vélni. A mai 11-12 éves, ha 20 évesen meglát egy vérbeli igazi goth-ot mit fog gondolni?. Esetleg megkérdezi az illetőtöl, hogy miez az egész. Aztán belemélyednek a beszélgetésbe.
"-És mi az ami érdekel?
-A vámpír kultúra.
-JÚÚJ!! és melyiket szereted jobban? a Twilight-ot vagy a Vámpír Naplót? o.o"
Miért kell így elferdíteni a dolgokat?. Miért nem csinálták úgy, mint az Avatar c. filmben, ahol kitaláltak egy teljesen új lényt. Vagy ahhoz már fantázia is kell, az a probléma? -.-
Ha ez ilyen népszerű, én is csinálok egy filmet, ahol Shrekek gyilkolják egymást:D.
Köszönöm..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése